KÜLFÖLD

Fontos helyre utazik Orbán - újabb szövetségeseket gyűjthet a miniszterelnök!

A magyar források egyelőre nem erősítették meg, de az osztrák lapok már tényként kezelik a január végi Kurz-Orbán találkozót!

Nagyszabású találkozón vesz részt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Bécsben a nemrég megválasztott konzervatív osztrák kancellárral, Sebastian Kurzzal - írja a Die Presse diplomáciai forrásokra hivatkozva.

Kurz kancellár szóvivője, Etienne Berchtold újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy „még nem akarta világgá kürtölni a dátumot”. De azt megerősítette, hogy a hónap végén - várhatóan január 30-án - lesz ilyen találkozó.

Külön érdekesség, hogy Ausztria kormányfője az elsők között fogadja Orbánékat a nemzeti delegációk közül. Ez talán nem véletlen, hisz az osztrák migrációs politika nagyon egybecseng a magyar állásponttal.

Kurz véleménye szerint az európai belső határok csak akkor lehetnek nyitva, ha a külső határokat rendesen védik. Több beszédében pedig kihangsúlyozta, hogy a migránsok kvóták szerinti elosztása életképtelen elképzelés, ami egyáltalán nem orvosolja a kontinenst sújtó problémát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?