KÜLFÖLD

Fontos csúcstalálkozó: a V4-ek Budapesten egyeztettek

Rendkívüli kormányfői találkozót tart ma Budapesten a négy visegrádi ország. Orbán Viktor még a többi ország vezetőjének megérkezése előtt posztolt képet a Facebook-oldalára.
  • Szerző: WM

Orbán Viktor csütörtökön délelőtt posztolt új képet a legnagyobb közösségi oldalra. A magyar kormányfő a V4-es ország vezetőivel tárgyal ma Budapesten, ahol a kormányfők megvitatják a közös jelölteket a kulcsfontosságú uniós posztokra. Elsősorban az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöki tisztségének betöltését kell megtárgyalni. 

A kormányfő V1 címmel posztolt képet, ami bár magányosságot sugall, pár órán belül már Szlovákia, Lengyelország és Csehország vezetőivel ül majd egy asztalnál.

Azóta újabb felvétel - V2 - jelent meg a miniszterelnök Facebook-oldalán, jelezve, hogy a cseh kormányfő, Andrej Babis már megérkezett a rendkívüli találkozóra.

V3 - megérkezett Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök is.

A budapesti egyeztetés négy résztvevője - a V4-ek kormányfői - a Karmelita kolostorban tartottak megbeszélést, melyen Orbán Viktor magyar, valamint Peter Pellegrini szlovák, Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök vett részt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?