KÜLFÖLD

Figyelmeztetést adott ki a német bűnügyi hivatal a migránsok miatt

Bár Irakban és Szíriában már elvesztette területeinek nagy részét az Iszlám Állam, Németországban még mindig tartanak a terrorszervezettől. A szövetségi bûnügyi rendőrség vezetője szerint nagy a veszélye annak, hogy a menekültek radikalizálódnak.
  • Szerző: WM

Holger Münch, a német szövetségi bűnügyi rendőrség vezetője szerint senkit ne tévesszen meg, hogy az Iszlám Állam elvesztette területeit a Közel-Keleten.

A régóta működő hálózatuk, amin keresztül a terrorcselekményeket szervezik, a mai napig létezik.

Németországban jelenleg 750 olyan embert tartanak számon, akik államellenes bűncselekményt is végrehajtanának. Münch hozzátette: az Európába érkező migránsok a szélsőséges iszlámot terjeszthetik. A helyzet javulására pedig egyelőre kilátás sincs -- írja a Welt.

Gyerekek körében is terjed az iszlamizmus

A német menekült- és migránsügyi hivatal tavaly októberben egy új jelenségre hívta fel a kormány figyelmét. A hivatal ugyanis korábban létrehozott egy olyan forródrótot, ahol bejelentést lehet tenni, ha valaki radikális iszlamizálódást tapasztal a környezetében. A hivatal jelentése szerint a forródrótot egyre több tanár vagy iskolai pszichológus hívja. A helyzet állítólag különösen a hamburgi iskolákban súlyos. A fiatalok gyakran szalafita környezetben nőnek fel, a szüleik is szélsőséges iszlamisták.

Tavaly év végére az országban élő szalafiták száma elérte a 10.800-at. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?