KÜLFÖLD

A rendőrök verték szét a bolondok napi karanténszegő illegális fesztivált

A Facebookon viccből meghirdetett kamu fesztiválra ezrével mentek ki a szabályszegő belga fiatalok. A rendőrök keményen feloszlatták a tömeget.
  • Szerző: Ripost

Brüsszelben vízágyukkal oszlatott fel a rohamrendőrség csütörtökön egy több ezer résztvevős szabadtéri partit, amit a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendelkezések ellenére tartottak meg – írja az Origo.

Vízágyúkat, rohamosztagosokat, lovasrendőröket, könnygázt is bevetettek a helyi hatóságok, hogy feloszlassák a Facebookon meghirdetett fesztivált, ami igazából csak egy április elsejei tréfa volt.

A belga főváros melletti erdőben mulatozók a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, többen üvegekkel dobálták a kiérkező rendfenntartókat.

A belga sajtó szerint nagyjából 5000 ember ment el a kamufesztiválra, ahol minden egyes járványügyi szabályt megszegtek a jelenlévők. A rendőri intézkedés során 22 embert tartóztattak le, és két „fesztiválozót” vittek kórházba komolyabb sérüléssel. Egyiküket egy lovasrendőr sodorta el. De a járőrök közül is többen szenvedtek kisebb sérüléseket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?