KÜLFÖLD

Felszállás közben lezuhant egy repülőgép, többen kórházba kerültek

Lezárták a nemzetközi repülőteret, miután felszállás közben meghibásodott és lezuhant egy kisgép. A kifutópályát teljes körű vizsgálatnak fogják alávetni.
  • Szerző: Ripost

Szombaton a Teesside nemzetközi repülőtér kifutópályájának csapódott felszállás után egy kis repülőgép.

Az elsődleges információk szerint közvetlenül a felszállás után került bajba, majd azonnal visszaesett a földre.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az egyik súlyosan sérült utast sürgősségi orvosi ellátásra kellett elszállítani. Eddig úgy tudni, három ember került kórházba a légi szerencsétlenség miatt.

A repülőtérre tartó járatokat törölték vagy pedig átirányították a közeli repterekre. Elrendelték a kifutópálya teljes körű átvizsgálását, mielőtt további gépek felszállását vagy landolását engedélyeznék.

Egy szemtanú elmondta, hogy a baleset után nem volt robbanás vagy tűz, és úgy tűnt, hogy azt hajtóműhiba okozta.

A motornak a hangja olyan volt, mintha nagyon küszködne, aztán úgy hallatszott, hogy egyszerűen leállt. Úgy tűnt, hogy a pilótának sikerült viszonylag vízszintesen tartania a gépet, amikor elkezdett zuhanni, de aztán gyorsan zuhant, majd egy puffanást hallottam a fák mögött” – árulta el a szemtanú a Mirror oldalának.

A repülőtér közleménye szerint: „Megerősíthetjük, hogy a mai napon egy könnyű repülőgépet érintő incidens történt. Egy pilóta és két utas tartózkodott a fedélzeten, akiket kórházba szállítottak. A kifutópályánk további értesítésig zárva marad, amíg a vizsgálatot lefolytatjuk. Szeretnénk köszönetet mondani a mentőszolgálatnak és a helyszínen dolgozó személyzetnek a gyors reagálásért.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?