KÜLFÖLD

Félmillió pakisztáni vendégmunkás megy Romániába?

Nem világos, hogy mi hangzott el a román nagykövet és a pakisztáni miniszter beszélgetésén. A külügyminisztérium szerint konkrét számokról szó sem volt. A sajtó másképp tudja...
  • Szerző: SZM

A címben feltett kérdést még a Foter.ro sem érti, nemhogy mi.
Mert odáig “rendben van”, hogy a jobb élet reményében közel 5 millió román távozott nyugatra és sok területen nem nagyon van kivel pótolni őket. De hogy éppen Pakisztánból, az egyik legszélsőségesebben iszlám államból várnák az utánpótlást, az tényleg megdöbbentő.

A hírnek persze van alapja, mégpedig az, hogy Niculaie Goia pakisztáni román nagykövet találkozott a pakisztáni emberi erőforrásokért felelős miniszterrel, Sayed Zulfi Bukharikkal.

Ezt megírta az AP pakisztáni irodája azzal, hogy a találkozót a nagykövet kérte és ezen elhangzott, hogy Románia különböző országokból 1 millió munkavállalót szeretne befogadni.

Többek között

40 ezer teherautósofőrre is szüksége van az országnak, valamint műszaki emberekre, építő munkásokra, orvosokra és mérnökökre – mondta a román nagykövet.

A két fél megegyezett abban, hogy ki kell dolgozni egy rendszert arról, hogy hogyan lehet biztonságosan Romániába “exportálni” a szakképzett, félig szakképzett és szakképzetlen pakisztáni munkaerőt.

A román sajtóban az is megjelent, hogy Románia konkrétan 500
ezer pakisztáni vendégmunkást vár. A román külügyminisztérium kénytelen volt helyesbítő közleményt kiadni, amelyben leszögezték, hogy több mindenről beszélgettek a felek, de szó sem esett konkrét számokról vagy kvótáról.

Akkor most ki hazudik? – tette fel a kérdést a Foter.ro.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?