KÜLFÖLD

Felhagyna az edzősködéssel, katonának állna az 56 éves focilegenda

Úgy tûnik, hogy a focitörténelem egyik legnagyobb alakja, Diego Maradona beleunt a fociba. Mint mondja, ha kell, otthagyja az edzői karrierjét és beáll katonának, hogy a venezuelai elnök pártján harcoljon az imperialisták ellen.
  • Szerző: WM

Teljesen elképesztő üzenetet tett közzé kedden a Facebook oldalán Diego Maradona. Az argentinok egykori labdazsonglőre azt írta: ha Nicolás Maduro azt kéri, akkor felveszem a venezuelai katonai egyenruhát, hogy harcoljak az imperializmus ellen. Maradona felháborítónak tartja, hogy egyesek tönkre akarják tenni az országot, és sárba tipornák az ország legszentebb ereklyéjét a nemzeti lobogót.

A futball világ egyik legeredményesebb játékosaként számon tartott argentin ezzel nyilvánvalóan azokra gondolt, akik már hónapok óta demonstrálnak a venezuelai utcákon a jelenlegi elnök ellen.

Az utcai zavargások sokszor komoly összecsapásokba torkollanak a rendőrök és a tüntetők között.

A legendás futballista nem maradt egedül a véleményével, a nyílt levelet az élettársa, Rocío Oliva is aláírta, majd mindketten tudatosították, hogy életük végéig hithű chavisták maradnak. Chavisták azok, akik az 1999 és 2013 között hivatalban lévő venezuelai elnököt, a szocialista Hugo Chávezt feltétel nélkül támogatták.

Diego Maradonanak egyébként nem ez az első politikai állásfoglalása az elmúlt években. Az egykori focista már a 2013-as választásokon is kiállt a szintén szocialista Maduro mellett. Akkor olyan képek kerültek fel az internetre, ahol átölelkezve fotózzák őket. De a jelenleg edzőként tevékenykedő Maradona elkötelezett híve volt Cháveznek is, sőt vele együtt utazott 2011-ben Huba mindenható urához, Fidel Castrohoz. Az isteni Diegoként is emlegetett sportolóval azonban nem mindenki ért egyet.

Venezuelában ugyanis már hosszú ideje tartó politikai- és gazdasági válság is van. Az inflációnak és az egyéb negatív gazdasági hatásoknak köszönhetően az ország lényegében már csődbe jutott. A nép pedig már több alapvetőnek számító élelmiszert is kizárólag a feketepiacon tud megszerezni. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?