KÜLFÖLD

Felháborító nyilatkozatot tett a baseballütővel félholtra vert lány anyja

A 20 éves afgán lányra a saját öccse támadt rá egy stuttgarti vasútállomáson. Az áldozatot többek közt törött arccsonttal szállították kórházba, de az anya nem mutatott különösebb együttérzést.
  • Szerző: WM

Amint arról a %% is beszámolt, a hét elején egy 20 éves afgán lányt vert félholtra a saját öccse Stuttgart egyik vasútállomásán. A baseballütős támadásra azért került sor, mert a fiatal áldozat nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.  Az eset kapcsán a német Bild című napilap megkereste az áldozat és egyben a támadó édesanyját, akiről kiderült, hogy már 23 éve él Németországban, de a beilleszkedése nem sikerült tökéletesen. A családapa nyomására ugyanis ugyanazokat a szokásokat és kultúrát követik, amelyek Afganisztánban elfogadottak.

A német törvények nem jelentenek számukra semmit, szerintük csak a saría (az iszlám törvénykezés) alkalmas arra, hogy megmondja, mit szabad és mit nem. Az édesanya szűkszavúan válaszolt az újságírók kérdésére.

Minden gyermeket egyformán szeretem. Nem tilthatok meg semmit a fiaimnak, mind elmúltak 18 évesek 

– vélekedett az anya, aki különösebb együttérzést nem mutatott a brutálisan megvert lánya iránt. Sajtóértesülések szerint az áldozat korábban három hónapot élt az Egyesült Államokban, majd miután hazatért, kényszerházasságra akarta kötelezni a családja. A lány azonban elköltözött otthonról, és közölte,  ő fogja kiválasztani, hogy kivel akar összeházasodni. Végül ez a bátor cselekedet került majdnem az életébe.

És ezeket olvastad már?