KÜLFÖLD

Fejpénzt fizetnek a migránsokért az NGO-k az embercsempészeknek

A líbiai parti őrség ezredes azt állítja, hogy migránsokat segítő szervezetek összejátszanak az embercsempészekkel.
  • Szerző: WM

A líbiai parti őrség  ezredese, Tarek Shanboor azt mondja: bizonyítékaik vannak arra, hogy az NGO-k és a kizárólag anyagi hasznot néző, emberélettel nem törődő embercsempészek összejátszanak - írja a Daily Mail. 

Shanboornak állítólag olyan számlakivonatok és rögzített telefonbeszélgetések vannak a birtokában, amik egyértelműen bizonyítják a törvénybe ütköző ügyleteket. A jótékonysági szervezetek 450 dollárt fizetnek az embercsempészeknek egy olyan migráns után, akit Európába tudnak csempészni. Az elmúlt hónapokban európai fővárosokat ért terrortámadások szálainak többsége Észak-Afrikába vezetett.

Az ellenőrizetlen bevándorlás pedig újabb lehetősséget ad, hogy akár a terrorszervezetek dzsihadistái is Európába jussanak.

Az NGO-k szóvivői természetesen tagadnak mindenféle vádat. Elmondásuk szerint ők az olasz parti őrségnek segítenek, a nemzetközi vizeken tevékenykednek, és csak abba az esetben sértik meg egy-egy ország felségvizét, ha arra az olasz hatóságok utasítják őket. Ez tehát azt jelenti, hogy valaki hazudik.

Csakhogy a líbiaiak mellett a szicíliai államügyész is nyomozást indított, mert egyes NGO-k és az embercsempészek összejátszanak.

Az osztrák külügyminiszter pedig korábban szintén kijelentette: vannak olyan NGO-k, amelyek bűnszervezetek partnerei.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?