KÜLFÖLD

Fejlemény az ügyben, ők felelnek a gyilkos kemerovói plázatűzért

A vasárnapi tragédia után több embert is letartóztattak szerdán, akiknek köze lehet a szörnyû tragédiához.
  • Szerző: Ripost

Egyre nagyobb indulatokat vált ki Oroszországban a vasárnapi kemerovói plázatűz. Az egész ország gyászol: a nemzeti zászlókat félárbócra eresztették, levették műsorról a szórakoztató műsorokat és előadásokat.

A tűzvésznek 64 halálos áldozata volt, a holttesteket, amelyek közül eddig 27-et sikerült azonosítani, átadták a Nyomozó Bizottságnak (SZK). A vasárnapi katasztrófában 41 gyerek vesztette életét. A katasztrófavédelmi tárca szerint kórházban 14 embert, köztük két gyereket ápolnak, orvosi ellátást további 62 ember, köztük 25 gyerek kapott - tájékoztatott szerdán Vladlen Akszjonov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős minisztérium helyettes vezetője.

Szerdán letartóztatták a Zimnyaja Visnya üzletközpontot vezető Nagyezsda Szuggyenyokot, valamint Szergej Antyusin biztonsági őrt is, akit azzal gyanúsítanak, hogy a tűz idején nem kapcsolta be a riasztót. Antyusin nem ismerte el bűnösségét, szerinte a berendezés nem működött. További három embert is őrizetbe vettek.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy a főügyészség megbízásából április 16-án ellenőrizni fogja az összes mozit is üzemeltető oroszországi plázát - írja az MTI.

Arról egyelőre még nincs biztos információ, hogy mi okozta a katasztrófát. Az első gyanú egy öngyújtóval játszó gyerekre terelődött, aki ezzel lobbanthatta lángra egy ugrálóvár borítását. Más források szerint viszont a tüzet elektromos hiba okozhatta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?