KÜLFÖLD

Fejlemény a párizsi mészárlás ügyében, készültségben a rendőrség

A hónap elején egy párizsi rendőr késsel ölte meg négy kollégáját, most olyan embereket tartóztattak le, akik kapcsolatban álltak vele.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A francia rendőrség letartóztatott öt embert, aki kapcsolatban állt a négy kollégáját leszúró iszlamista rendőrrel – erősítette meg hétfőn hírügynökségeknek egy a nyomozás részleteit ismerő forrás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A letartóztatások hétfőn korán reggel történtek a Párizshoz közeli Val d'Oise megyében.

A rendőrséghez közeli források a múlt héten közölték, hogy – a testületnél történt ámokfutás után – felújítottak egy belső nyomozást, amelynek célkeresztjében egy magas rangú rendőr feltételezett iszlamista elvbarátai vannak.

A 45 éves támadó, Mickael Harpon informatikus 2003 óta dolgozott a rendőrség hírszerzési igazgatóságán, és konyhakésekkel gyilkolta meg október elején négy kollégáját, három rendőrt és egy civil alkalmazottat. Harpon 2008-ban tért át az iszlám hitre. Az első vizsgálatok arra derítettek fényt, hogy a környezete tudta róla, hogy egyetértett a muzulmán vallás nevében elkövetett egyes bűntettekkel, azt állította, hogy „megérti” a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen 2015 januárban elkövetett, 12 halálos áldozatot követelő dzsihadista támadás elkövetőit, valamint a szélsőséges szalafista mozgalomhoz tartozó emberekkel tartott kapcsolatot.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?