KÜLFÖLD

Fejbe lőtték egy kisvárosban a rendőrök a fejszés támadót

Nem hittek a szemüknek azok a német kisvárosban élő emberek, akik arra lettek figyelmesek a minap, hogy egy színes bőrű férfi fejszével a kezében járkál az utcán.
  • Szerző: WM

A 3600 lakosú Hoppstadten-Weiersbachban többen is riasztották a rendőrséget. Szemtanúk szerint az erőszakosan viselkedő eritreai bevándorló életveszélyesen megfenyegetett egy férfit, majd egy autóban is kárt tett a fejszéjével. Az egyenruhások nem tudták azonnal elfogni az időközben kereket oldó migránst, az egyébként nyugodt német kisvárosban emiatt pánik tört ki. A rendőrök végül órákkal később bukkantak rá a még mindig felfegyverzett, erőszakosan viselkedő férfira, aki még a járőrökkel szemben is fenyegetően lépett fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ügyészség közleményben tudatta, hogy az intézkedő rendőrök élete veszélyben volt, ezért az egyik járőr önvédelemből a fegyveréhez nyúlt, majd lelőtte vele a 26 éves bevándorlót, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A német hatóságok még továbbra is vizsgálják, hogy mi lehetett a férfi indítéka.

És ezeket olvastad már?