KÜLFÖLD

Fázott a katona, ezért beperelte a brit haderőt!

Az ugandai származású férfi szerint a hadsereg tudatában volt annak, hogy a karibi és afrikai emberek sokkal sebezhetőbbek a hideg időjárás esetén. 150 ezer font kártérítést követel.
címkék:
  • Szerző: SZM

A napokban olvashattunk arról, hogy a német hadseregbe felvesznek uniós állampolgárokat is, mert túl kevés a hazai jelentkező. Persze lassan ott tartunk, hogy bárki lehet uniós állampolgár, függetlenül attól, hogy hol született.

Most éppen egy ilyen ügyről írt a Sputniknews. Történt pedig, hogy

egy ugandai származású katona vádat emelt a brit védelmi minisztérium ellen és 150 ezer font /több mint 50 millió forint/ kártérítést követelt azzal az indokkal, hogy egy hadgyakorlat közben a hadsereg nem védte meg őt a hidegtől.

Michael Asiamah beadványában az szerepel, hogy 2016 márciusában Salisbury Plain és Naseby Battlefield körzetben katonai gyakorlaton vett részt. Szerinte a hadsereg nem adott neki meleg ruhát, ezért legalább 18 órát kellett hideg szélben eltöltenie, annak ellenére, hogy a hadsereg tudatában van annak, hogy a karibi és afrikai emberek sokkal sebezhetőbbek a hideg időjárás esetén.

Két éve ősszel leszerelt a seregtől és most egy evangélikus templomot vezet Tidworthben, de az egykori megfázás miatt még mindig betegség gyötri, ha 15 fok alatt az utcára megy. Mivel a hadsereg azt állította, hogy ő is megkapta a szükséges felszerelést a hadgyakorlat ideje alatt, most a bíróság dolga lesz, hogy döntést hozzon ebben a szokatlan perben.

címkék:
És ezeket olvastad már?