KÜLFÖLD

Ezt a gyönyörű bikinis muszlim nőt ünnepli az egész világ

Vírusként terjed az interneten annak a 19 éves gyönyörű nőnek a fényképe, aki egy előtte-utána képpel mutatta be életének legjelentősebb változását. Míg egy évvel ezelőtt csak úgy léphetett ki az utcára, hogy csak a szeme látszódhatott ki a ruha alól, addig ma már bikinis képeket oszt meg magáról az interneten.
  • Szerző: WM

Rahaf Mohammed al-Qunun 19 évesen döntött úgy, hogy megszökik hazájából, Szaúd-Arábiából. A fiatal nőnek elege lett belőle, hogy a férfiak engedélyét kell kérnie mindenhez, és arra kényszerítik, hogy nikábban menjen az utcára. Al-Qunun egy évvel ezelőtt szerepelt először az újságok címoldalán, amikor minden bátorságát összeszedve úgy döntött, hogy Kanadába menekül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rahaf Mohammed al-Qunan
Fotó: Cole Burston / AFP

A 19 éves lány nem bánta meg döntését, és az egyik legnagyobb közösségi oldalra olyan képet posztolt, amelyet már több mint 23 ezren kedveltek.

A bejegyzésben egy előtte-utána kép szerepel. Az elsőn még felismerni sem lehet al-Qununt, akinek csak a szeme látszódik ki a nikáb alól. A második kép másfél évvel később készült, ezen a gyönyörű fiatal lány már bikiniben készített fotót magáról. A fotók mellé annyit írt:

Az életem legnagyobb változás… Onnan, hogy fekete lepedőt kényszerítettek rám és férfiak ellenőrzése alatt álltam addig, hogy szabad nővé váltam.

Elsősorban a női netezők körében lett nagyon népszerű a bejegyzés. Többen példaképnek nevezik a fiatal lányt, és másokat is arra biztatnak, hogy szökjenek el, ha úgy érzik, hogy hazájukban elnyomás alatt kell élniük. Ezzel szemben Szaúd-Arábiában nagy felháborodás lett a közösségi oldalakon terjedő posztból. Hazájában ugyanis hazugsággal vádolják al-Qununt, és azt állítják, hogy semmi olyanra nem kényszerítették, amibe nem egyezett volna bele.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?