KÜLFÖLD

Döbbenet: ez történt az újszülöttel, aki koronavírus ellen beoltott anyától született

Beoltották az édesanyát, hetekkel később megszülte gyermekét. Elképesztő dolgot fedeztek fel a csecsemőnél!
  • Szerző: Ripost

Koronavírus elleni antitestekkel született egy csecsemő Florida déli részén mindössze hetekkel azt követően, hogy anyját beoltották – közölte a dpa német hírügynökség amerikai orvosokra hivatkozva csütörtökön. A doktorok szerint a kislány az első csecsemők között lehet, akik hála a vakcináknak valamilyen fokú védettséggel rendelkeznek a vírussal szemben.

Fotó: Pixabay

A gyermek anyja egészségügyi dolgozó, aki tavaly december végén kapta meg a Moderna védőoltását, és lányát három héttel később hozta világra. Az antitesteket a köldökzsinórból vett vér rutinvizsgálatakor mutatták ki. Az orvosok ugyanakkor nem tudtak választ adni arra, hogy az antitestek meddig maradnak meg a csecsemő vérében, valamint teljes védettséget biztosítanak-e a vírussal szemben.

Az Egyesült Államokban egyelőre nincsenek olyan oltóanyagok, melyek használatát engedélyezték volna a 16 évnél fiatalabbak számára.

Christopher Golden, a baltimore-i Johns Hopkins kórház újszülöttosztályának igazgatója bátorítónak nevezte az értesülést, ugyanakkor óvatosságra intette a szülőket még akkor is, ha nemrég immunizálták őket. Azt mondta, nem szabad abból a feltételezésből kiindulni, hogy az antitestekkel rendelkező csecsemők védettek. Hozzátette, hogy még sok a kérdés, így például megvédik-e az antitestek a csecsemőt a betegségtől, milyen mennyiségű antitestet ad át az anya szervezete, és meddig tart a védettség.

A koronavírus okozta betegségből felépülő terhes nőkön elvégzett vizsgálatok azt mutatták ki, hogy az anya szervezete átad antitesteket a csecsemőének, de a vártnál kisebb mennyiségben – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?