KÜLFÖLD

Ez a hír sokkolta a briteket

Hosszú ideig titkolta a brit belügyminisztérium, hogy 2016 óta mennyi migráns érkezett illegális úton az országba - most azonban itt vannak a számok.
  • Szerző: KF

A Brexit-referendumot megelőző fél évben 24800 migránst tartóztatott fel a határellenőrzés – azaz naponta 200 migráns próbálkozott a bejutással. Õket sikerült megállítani, de arról senkinek elképzelése sincs, hogy hányan tudták kijátszani a hatóságokat.

A népszavazást követően hirtelen javult a határőrök teljesítménye: már sokkal több illegális migránst tudtak kiszűrni, a rendőrségi adatok szerint az illegálisan az országban tartózkodó migránsok többsége 2016 első felében jött.

Sokat segített a calais-i sátortábor, azaz a Dzsungel felszámolása, ugyanis a migránsok nagy többsége a francia kikötőváros felől érkezett. A probléma viszont az, hogy a francia kormány keveset tett Calais védelméért, így a migránsok egyre nagyobb tömege szivárgott ide vissza, az átkelés reményében…

Ha pedig a kompra vagy a teherautókra nem sikerül felszökniük, egy kis trükkel az Eurostar vonatai még mindig átszállítják őket.

És ezeket olvastad már?