KÜLFÖLD

Exkluzív interjú a thaiföldi barlangi mentő magyar feleségével

Interjút adott a Ripostnak a thaiföldi barlangi mentés magyar származású segítője, aki a férjével, a mentési koordinátor Anmar Mirzával együttmûködve lett a soknapos akció amerikai szócsöve. A thaiföldi barlangdráma helyszínén dolgozó férj többször is nyilatkozott a Ripostnak, mint mondta, szívesen beszél egy magyar lappal, mert a felesége is magyar. Most megszólalt a feleség, Jessica Deli is.
  • Szerző: Ripost

%% A keresztneve alapján nehéz lenne megmondani, hogy magyar származású. Mit lehet tudni a gyökereiről?

Jessica: Édesapámnak köszönhetően félig magyar vagyok. Õ kivándorolt Amerikába és csatlakozott a hadsereghez. Ám nem az Államokban és nem is Magyarországon, hanem Németországban születtem, mert az apukám a hadsereg német bázisán találkozott az édesanyámmal.

Bár Amerikában élek, fontosnak tartottam, hogy eljussak Magyarországra és meglátogassam az ott élő családtagjaimat.

Éppen ezért főként náluk, az Alföldön voltam, de természetesen megcsodáltam Budapestet is. Sajnos sok magyarországi rokonom nem él már, ők nagyrészt a nagymamám korosztályából valók.

%% Beszéljünk a thaiföldi barlangi mentésről! Mi volt a feladata?

Jessica: Alapvetően én tájékoztattam a régiómban az amerikai médiát, együttműködve Anmarral (Anmar Mirza, Jessica férje, a mentés nemzetközi koordinátora - szerk.). Az volt az elsődleges feladatunk, hogy információkkal segítsük a nyilvánosságot és megértessük a barlangi mentés folyamatát. Nagy öröm volt, hogy egy ilyen kiemelt eseménynél a kapott információk és a saját szakmai tapasztalatok alapján segíthettük a sajtó képviselőit, akiknek a barlangokról és a barlangi mentések sajátosságairól szóló híréhségét is sikerült kielégítenem.

Ha kíváncsi vagy, hogy mi a hasonlóság a magyar barlangok és a thai gyerekeket rabul ejtő barlang között, s milyen magyarországi tervei vannak a barlangi mentési szakértőnek, keresd a pénteki %% napilapot az újságárusoknál!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?