KÜLFÖLD

Eutanziát kért, majd meghalt egy 17 éves lány, akit megerőszakoltak

Hollandiában ez lehetséges 12 év felett. A kislányt 11 majd 12 éves korában is megtámadták, majd 14 évesen két férfi megerőszakolta. Mindezt már nem tudta feldolgozni.
  • Szerző: SZM

Mérhetetlenül szomorú ha valaki még gyermekkorában kéri a “kegyes halált”, az eutanáziát. Így halt meg vasárnap a 17 éves Noa Pothoven, a hollandiai Arnhem városában, a saját lakásukban, egy speciális ágyban, miután hosszú szenvedése elviselhetetlenné vált.

Noa egymás után kapta a pofonokat az élettől. 11 majd 12 éves korában gyermekzsúrokon molesztálták szexuálisan, majd 14 éves korában a város Elderveld nevű külterületén két férfi is brutálisan megerőszakolta.

Ezt a sokkot mindenki előtt titkolta, mert szégyellte magát. Csak tavaly árulta el a rendőrségen, abban bízva, hogy megtalálják a tetteseket. Időközben egy könyvet is írt, talán abban reménykedve, hogy az segíthet a gondolatai “kibeszélésében”, másrészt pedig azért, hogy segítsen azokon akik hasonló lelki terheket hordoznak.

Napról-napra érlelődött benne az eutanázia gondolata amely Hollandiában legális, ezért tavaly decemberben titokban felkereste a hágai “Életvég Klinikát” ahol beszámolt az évek óta tartó poszt-traumás stresszéről, a depressziójáról és az ezekkel kapcsolatos anorexiájáról.

Később ezt írta: “megélem a félelmet és a fájdalmat minden nap. A testem a mai napig is piszkosnak érzi magát...” Halála előtt az Instagramon így búcsúzott barátaitól: “Lehet, hogy ez meglepő néhányotok számára, de ez nem hirtelen jött döntés a részemről. Maximum 10 napon belül meg fogok halni...Az évek harcai alatt
kiszáradtam...Éltem ugyan, de inkább azt mondanám, hogy túléltem...lélegzem ugyan, de már nem élek...”

Majd megkérte a barátait, hogy ne akarják lebeszélni, mert a döntése végleges. Ha szerettek, elengedtek – írta. Majd hozzátette, hogy az
édesanyja Lisette is mindig mellette volt, de ő sem tudta erről lebeszélni.

A TheSun még hozzáfűzi, hogy az eutanázia Hollandián kívűl Beligumban, Kanadában és azt Egyesült Államok néhány államában legális. Azok a brit állampolgárok, akik így fejeznék be az életüket, már évek óta Svájcban teszik ezt meg. Ott létezik egy Dignitas nevű szervezet, amely asszisztált eutanáziát biztosít a tagjainak, természetesen orvosi javaslat alapján. 1998 óta 350 brit aludt el örökre a svájci klinikán.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?