KÜLFÖLD

Európai diplomatákat ért robbantásos merénylet Szaúd-Arábiában, sok a sebesült!

Egyelőre nem tudni, hogy van-e halálos áldozata a pokolgépes támadásnak.

Szerda délelőtt robbantásos merénylet történt a szaúd-arábiai Dzsidda egyik nem muzulmán temetőjében. A detonációban több európai diplomata is súlyosan megsérül – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Mail internetes kiadása.

Görög és francia kormányzati tisztségviselők is megerősítették a merénylet hírét. A szaúdi brit konzuli szolgálat tájékoztatása szerin egy brit férfi biztosan súlyos sérüléseket szenvedett. A görög kormány arról adott hírt, hogy négy ember sebesült meg, egyikük görög.

Franciaország külügyminisztériuma közölte: „Az I. világháború végére emlékező éves ünnepség a dzsiddai nem muszlim temetőben, amelyen több konzulátus is részt vett, köztük Franciaország is, egy támadás célpontja volt ma reggel, amely több embert megsebesített. Franciaország határozottan elítéli ezt a gyáva, igazolhatatlan támadást.„

Damien Regnard francia szenátor a Twitter-oldalán elítélte a gyáva merényletet, és teljes támogatásáról biztosította a támadásban megsebesült honfitársait.

A közösségi médiában megjelenő fotókon földön fekvő sebesültek láthatóak, akiket katonai öltözetben lévő férfiak kezelnek.

Egyelőre nem tudni, ki követte el a támadást, illetve, hogy van-e halálos áldozata a merényletnek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?