KÜLFÖLD

Európa legnagyobb élelmiszerpiacára szállítják a koronavírus halottait

Annyira túlterheltek a párizsi halottasházak, hogy a hatóságok úgy döntöttek, mostantól Európa legnagyobb élelmiszerpiacának egyik csarnokában helyezik el a koronavírusban elhunytakat.
címkék:
  • Szerző: WM

A Párizs elővárosának számító Rungisben található Európa legnagyobb élelmiszerpiaca. A helyi rendőrség vezetője bejelentette, hogy lefoglalták a vásárcsarnok egyik csarnokát, és ideiglenesen ott helyezik majd el azokat a halottakat, akik a koronavírusban hunytak el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Didier Lallement hozzátette, hogy hétfőtől szigorú higiéniai ellenőrzések mellett a halottak családtagjai ott vehetnek majd búcsút a szeretteiktől. Több francia lap is egybehangzóan azt állítja, hogy a nagybani piac továbbra sem zár be.

A rungisi nagybanipiac egy része
Fotó: PHILIPPE LOPEZ / AFP

A most lefoglalt pavilon ugyanis a terület legszélén van, teljesen elzártan a többitől. A tervek szerint innen a koporsókat vagy a temetőkbe vagy a krematóriumokba szállítják majd tovább. Franciaországban már több mint ötezren vesztették életüket a járványban, és ezzel a koronavírus által egyik leginkább érintett országnak számít.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?