KÜLFÖLD

Európa háborog: ízléstelen álhírt terjesztenek a londoni toronyról

Az egész brit sajtót átverte egy álhír: egy honlap azt állítja, hogy 12 nap után élve találtak egy csecsemőt a leégett toronyházban, amelyben 79 ember halt meg.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Pillanatok alatt elterjedt a brit Facebook-oldalakon egy honlap álhíre: eszerint egy 8 hónapos csecsemőt találtak élve a kiégett londoni toronyházban!

Az álhír szerint "csodával határos módon egy élő csecsemőt találtak a 12 nappal előtti tragédia színhelyén. A Grenfell Towert elpusztító szörnyű esetben 79 ember vesztette életét. A kis túlélőt nyomozók találták meg, akik épp a tűzeset körülményeit vizsgálták. Ahogy haladtak, egyszer csak egy csecsemő sírását hallották valahonnan. Azonnal keresésére indultak. A 16. emeleten találták meg a pici babát. A körülbelül 8-12 hónapos csecsemő láthatóan sok sérülést szenvedett, de mégis erősnek tűnt, és elszántnak. Életben akart maradni!"

A hírt egy óra alatt sok ezren megosztották a Facebookon - de semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg! A hír nyilvánvalóan lehetetlen - egy pici baba étlen-szomjan nem tud ennyi ideig életben maradni. Felelőtlenség így játszani az emberek hiszékenységével és az eltűnteket kereső kétségbeesett rokonok érzelmeivel...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?