KÜLFÖLD

Ételfutárként dolgozik a rettegett terrorista

Megdöbbentek a britek: egy ismert dzsihádista, aki még Vilmos herceg esküvőjén is merényletre készült, nyugodtan dolgozhat Londonban egy étterem futárjaként!
  • Szerző: KF

A 34 éves Abu Rayah Szíriát is megjárta, és egy hírhedt gyűlöletbeszéd-prédikátor, Anjem Choudary jobbkeze volt a Muszlimok a hitetlenek ellen terrorista csoportban. A bangladesi születésű férfi társaival ünnepelte a 9/11-es terrortámadást, propagandavideókban szerepelt, és a csoport szóvivőjeként nem egy fiatal tagot toborzott borzalmas céljaikra.

 

Annak ellenére, hogy a hatóságok tudtak terrorista kapcsolatairól, 2014 februárjában könnyedén Törökországba utazhatott, majd onnan Szíriába ment. Miután négy hónappal később visszatért az Egyesült Királyságba, a rendőrök elfogták – a bíróság viszont úgy döntött, elég büntetés a férfinak, ha bevonják az útlevelét!

Rayah a bíróságon azt állította, megbánta tetteit, és már rég megszakította terrorista kapcsolatait. Később viszont már úgy reagált, mintha semmi köze nem lett volna az ellene felhozott vádakhoz, és állítja, az útlevelét sem vették el tőle. Az étterem, amely futárként alkalmazza a terroristát, annyit reagált: ők munkaerő-kölcsönzőn keresztül veszik fel a futárokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?