KÜLFÖLD

Erőszak Londonban, rendőrök is megsérültek

Elszabadult a pokol a brit fővárosban: tüntetők csaptak össze a rendőrökkel, kukákat gyújtottak fel, téglákat és üvegeket dobáltak, míg a rendőrök könnygázzal próbálták oszlatni a feldühödött tömeget.
  • Szerző: KF

A tüntetést az egygyerekes apa, Edir „Edson” Frederico Da Costa halála miatt tartották, mert a férfit június 15-én egy igazoltatás során brutálisan megverték a rendőrök. A férfi hat nap múlva belehalt sérüléseibe a kórházban.

 

A rendőrség azt elismerte, hogy Da Costa letartóztatásánál könnygázt és fizikai erőt is bevetettek, de szerintük nem emiatt vesztette életét, hanem a nagy mennyiségű elfogyasztott kábítószertől. Bár a család azt állítja, hogy az igazoltatás során a színes bőrű apa nyaka eltörött, az orvosok semmilyen gerincsérülés nyomát nem találták. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

 

A tüntetés hamar eldurvult, a zavargásban hat rendőr sérült meg, közülük négyen kórházba kerültek. A demonstrálók, állításuk szerint, azt szerették volna elérni az utcára vonulással, hogy a rendőrség tartózkodjon a túlkapásoktól, de szerintük az összecsapás is azt mutatja, hogy az egyenruhások egyre agresszívabbak.

 

Edson családja arra kérte az embereket, hogy ne menjenek el a tüntetésre, mert attól tartottak, hogy az erőszakos fordulatot vesz.

Tavasszal Párizsban állandósultak a zavargások a rendőri túlkapások miatt: akkor állítólag egy drogkereskedő igazoltatása közben egy rendőr gumibottal megerőszakolta a férfit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?