KÜLFÖLD

Enyhe vállfájdalmat érzett a 30 éves férfi, néhány hónap múlva meghalt

Enyhe fájdalmat érzett a felkarjában és a vállaiban egy férfi, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Kilenc hónappal később meghalt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 30 éves David MacMillannek fogalma sem volt arról, hogy az enyhe fájdalom a felkarjában és a vállában az első jele annak a ritka ráknak, amely hamarosan halálát okozza. Az egyébként konyhai dolgozóként tevékenykedő férfi nem tulajdonított nagy jelentőséget a dolognak: azt gondolta, hogy apjával való birkózása során húzta meg magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fájdalom azonban nem múlt el, így orvoshoz fordult. Mivel David egészsége áprilisban kezdett romlani, aggódó háziorvosa kórházba küldte, ahol hamarosan diagnosztizálták nála a csírasejtes daganatot, a rák nagyon ritka formáját, amelyet legtöbbször a csecsemő méhben történő fejlődése okozhat. Férfiaknál többnyire a herében keletkezik – ez a fiatal, 20-40 év közötti férfiak leggyakoribb rosszindulatú betegsége – írja a Mirror.

David elhatározta, hogy nem adja fel: kemoterápiás kezelést kapott, hogy a tumort visszaszorítsák. Október elején azonban az orvosok azt mondták: minden tőlük telhetőt megtettek, sajnos nem tudnak rajta segíteni. A férfi édesanyja karjai között halt meg október 8-án. A gyászoló asszonyt azóta is kínozza a gondolat, hogy ha előbb fordulnak orvoshoz, a fia még ma is élne.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?