KÜLFÖLD

Ennek a könyvnek biztosan nem örül majd Trump

Donald Trump elnöksége óta az egyik legnagyobb vihart kavaró ügy James Comey FBI vezér váratlan kirúgása volt. A férfi most könyvet ír, a legnagyobb kiadók pedig mindent megtennének érte, hogy náluk jelentesse meg írását.
  • Szerző: WM

Az amerikai New York Times nevű lap információi szerint a könyv még nagyon kezdeti stádiumban van, mégis már most versengenek a legnagyobb kiadók, hogy kiadhassák a James Comey könyvét. Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy pontosan milyen mélységig megy bele az ex-FBI vezető a részletekbe, mégis mindenki azt várja a könyvtől, hogy több szaftos botrányról lerántja a leplet Comey. A New York Times például úgy tudja, hogy a nagy vihart kavaró Hillary Clinton email botrányáról biztosan olvashatunk majd, de feltehetően a szerző nem hagyja ki a jelenlegi elnököt sem az írásából - írja a Bild.

Donald Trump volt az ugyanis, aki a közvélemény számára teljesen váratlanul elbocsájtotta a hivatal vezetőjét. A kirúgásra állítólag azért került sor, mert James Comey vizsgálta volna Trump orosz kapcsolatait. Ennél sokkal többet azonban még a mai napig sem lehet tudni, sokan azt remélik, hogy a könyvből majd megismerhetik a Comey féle verziót. Az még egyelőre nem ismert, hogy az FBI egykori vezetője mennyi pénzt kaphat az általa kiválasztott könyvkiadótól, de szinte egészen biztos, hogy rekordösszeg lesz a vége.

Márciusban a %% is beszámolt róla, hogy Barack Obama és felesége 60 millió dollárt (16 milliárd forint) kaptak a Penguin Random House kiadótól az emlékeik megírásáért. Ez eddig a csúcstartó, Comey könyve azonban még ennél is többet érhet a kiadók számára.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?