KÜLFÖLD

Emmanuel Macront ábrázoló bábut fejezett le egy pakisztáni tanár a diákjai előtt – videó!

A pedagógus ezzel szemléltette, hogyan kell szerinte megsemmisíteni mindazokat, akik viccet űznek Mohamed prófétából.

Ahogy arról a korábban beszámolt, szélsőségesen elmérgesedett a viszony Franciaország és a muszlim világ fundamentalista országai között, miután Emmanuel Macron erőteljesebb fellépést helyezett kilátásba az iszlamistákkal szemben a mártír történelemtanár Samuel Paty brutális meggyilkolása és lefejezése, valamint a nizzai terrortámadás miatt.

Emmanuel Macron és Recep Tayyip Erdogan diplomáciai szócsatája után több muszlim ország is a francia termékek bojkottjára szólította fel. Emellett Franciaország- és Emmanuel Macron-ellenes tüntetések robbantak ki az iszlám világ számos pontján. A tömegdemonstrációk közös jellemzője, hogy francia zászlókat és Macron-fotókat égetnek, valamint az iszlámot dicsőítő jelszavakat skandálnak rajtuk. A legnagyobb tüntetésre Banglades fővárosában, Dakkában került sor, ahol 10-15 ember vonult az utcára Franciaországot gyalázva.

A Franciaország és az iszlám világ közötti feszült helyzet sajnos egyre inkább elmérgesedni látszik. Egy pakisztáni állami általános iskola tanára például egy Emmanuel Macront ábrázoló szalmababút fejezett le egy hatalmas szablyával a 14-15 éves diákjai előtt – írja az iszlamista propagandát terjesztő Közel-Kelet Médiakutató Intézet (MEMRI) angol nyelvű honlapja.

Az iskola vezetése videóit is készített a jelképes lefejezésről, amit feltöltöttek a nagy közösségi oldalakra. A felvételen jól látszik, hogy a diákok ujjongva fogadják az „istenkáromló” Macront ábrázoló bábú megcsonkítását, miközben arab nyelven egy radikális iszlámot dicsőítő és Franciaországot gyalázó dalt énekelnek, ami magyar fordításban így hangzik: „Ez a próféta rágalmazójának büntetése. A fej le lett vágva a testről! A Mohamed karikatúrák készítőit a porba tiporjuk.”

Múlt hét pénteken egyébként feldühödött iszlamisták egy csoportja megtámadta az iszlámábádi francia nagykövetséget. A tömeg feltett szándékok a francia diplomaták kivégzése volt. A pakisztáni rendőröknek csak tömegoszlató fegyverek bevetésével sikerült megakadályoznia, hogy a csőcselék betörjön az épületbe.

A zavargásokat megelőzően Pakisztán miniszterelnöke, Imrán Hán az iszlám megtámadásával vádolta a francia elnököt, valamint a Mohamed prófétából gúnyt űző tartalmak betiltására szólította fel a Facebookot.

És ezeket olvastad már?