KÜLFÖLD

Eltitkolt szerelemgyereke születhetett Vlagyimir Putyinnak egy takarítónőtől

Nem ez az első eset, hogy a nemzetközi sajtó az orosz elnök eltitkolt gyerekeiről cikkezik. Azonban most fordul elő először, hogy a lapok egy bejárónőt tesznek meg Putyin szeretőjének.

Egy Proekt nevű orosz oknyomozó portál terjedelmes cikket közölt szerda este Vlagyimir Putyin orosz elnök szerelmi életéről és családjáról. Az írásban, melyet még az orosz médiumok egy része is átvett, többek között az állítják, hogy 17 évvel ezelőtt egy takarítónőtől született szerelemgyereke az erős kezű államfőnek.

A korábban bejárónőként dolgozó Svetlana Krivonogikh szinte egyik pillanatról a másikra tett szert hatalmas vagyonra, miután megszületett Elizaveta Krivonogikh nevű lánya 2003-ban. Az édesanya és egy szem gyermeke jelenleg egy olyan luxuslakóparkban él Szentpétervár külvárosában, mely köztudottan Putyinhoz közel álló oligarchák és politikusok otthonául szolgál. A nő vagyona óvatos becslések szerint is 100 millió euró (36 milliárd forint).

A 46 éves Svetlana számos nagy értékű ingatlan tulajdonosa Moszkvában és Szentpéterváron, valamint a Putyinhoz köthető Rosszija Bank kisebbségi tulajdonosa. Azt nem tudni, hogyan verekedte föl magát idáig a takarítónői állásából. Az oknyomozó portál állítása szerint egyértelműen az orosz elnök közbenjárásának köszönhető a dolog, aki mindent meg szeretett volna adni eltitkolt gyermekének – persze a lehető legnagyobb titokban.

A takarítónőből lett milliárdos, Svetlana Krivonogikh. (forrás: Proekt)

A nő lánya, a jelenleg 17 éves Elizaveta Krivonogikh születési dokumentumaiban minden esetben kihagyták, vagy csak a „Vladimirovna” nevet tüntették fel az édesapát jelölő rubrikában. Külön érdekesség, hogy a Putyinhoz közel álló források azonnal bontották a vonalat az oknyomozó portál munkatársaival, amikor az eltitkolt lány témaköre szóba került. Arról nem is beszélve, hogy a lány perceken belül törölte az arcáról készült fotókat a közösségi oldalairól, amikor a Proekt újságírói megkeresték, és konkrét kérdéseket tettek fel neki a családjával kapcsolatban.

Elizaveta képeit azonban még időben lementették, majd elküldték elemzésre a bradfordi egyetemen működő Vizuális Számítástechnika Kutatóközpontba. Az itt végzett vizsgálat kimutatta, hogy a lány 70 százalékos valószínűséggel Vlagyimir Putyin elnök gyermeke. Ezekből az információkból levonhatjuk azt a következtetést, hogy kapcsolatban állhatnak egymással” - fogalmazott Hassan Ugail, a kutatóközpont vezető professzora.

Ha igazak a Proekt állításai, és Elizaveta tényleg az orosz elnök gyermeke, akkor a lány még 2002 közepén foganhatott, tehát abban az időben, amikor Vlagyimir Putyin még házasságban élt korábbi felségévél, Ljudmila Putyinával.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?