KÜLFÖLD

Elszabadult a pokol, újra lángokban állt Párizs

A francia fővárosban ezúttal is rendőri túlkapás miatt szabadultak el az indulatok: egy 56 éves kínai ötgyerekes apát lőttek agyon a rendőrök egy razzia során.
  • Szerző: KF

A Shaoyo Liu emlékére tartott hétfői összejövetel zavargássá fajult, a párizsi ázsiai közösség közel 200 tagja kövekkel, palackokkal és más tárgyakkal dobálták a rendőröket, felgyújtottak egy rendőrautót is. Három embert őrizetbe vettek, három rendőr pedig könnyebben megsérült.

 

Liuékhoz egy családi vita miatt hívta ki valaki a rendőröket a hétvégén – az apa pedig állítólag késsel támadt a rendőrökre, egyiküket meg is vágta, ezért lőtték őt agyon. A férfi családja szerint azonban valójában teljesen más történt: Liu kezében egy olló volt, amivel a vacsorához a halat szeletelte. A rendőrök agresszívan dörömböltek az ajtón, amit végül be is rúgtak – a férfi emiatt felháborodott, így lépett a tisztek elé, de nem bántott senkit, mégis meggyilkolták.

A tüntetést éjfél környékére tudták csak elfojtani a rendőrök.

A kínai külügyminisztérium felszólította  Franciaországot, hogy alaposan vizsgálják ki a történteket.

Február közepén több hetes zavargáshullám rázta meg Párizst: ekkor azért szabadult el a pokol, mert egy rendőr intézkedés közben gumibottal megerőszakolt egy drogkereskedelemmel gyanúsított fiút.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?