KÜLFÖLD

Elszabadult a pokol az utcákon, fekáliával dobálóznak a tüntetők

Hetek óta tartanak az utcai zavargások Venezuelában. Az elmúlt napokban azonban eldurvult a helyzet, a demonstrálok már fekáliával dobálják a biztonsági erőket.
  • Szerző: WM

A kormányellenes tüntetők már hetek óta az utcán vannak, ám a tiltakozásuk eddig nem vezetett sikerre. Az egyre elkeseredettebb emberek már odáig jutottak, hogy úgynevezett széklet-koktélokkal támadnak a rendőrökre. Marielys Valdéz, a venezuelai kormány igazságügyi tisztségviselője súlyos büntetéseket helyezett kilátásba, mivel álláspontjuk szerint az emberi és állati ürülék is biokémiai fegyvernek minősül.

Valdéz azzal magyarázta kijelentését, hogy a fekáliával megtöltött tasakok könnyen a vízhálózatba kerülhetnek, aminek következtében a gyermekek és az idősek különböző bakteriális fertőzéseket szedhetnek össze. Venezuelát története eddigi legnagyobb válsága sújtja. A dél-amerikai ország világ legnagyobb kőolajkészletével rendelkezik, de gyakorlatilag semmilyen más exportcikke sincsen. Az olaj árának zuhanása miatt a gazdaság gyakorlatilag összeomlott.

Az április eleje óta tartó összecsapásokban eddig legalább 40-en vesztették életüket, és több százan megsérültek. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?