KÜLFÖLD

Előkerültek a két éve eltűnt maláj utasszállító darabjai!

A Mozambik partjainál nemrég fellelt két roncsdarab nagy valószínûséggel a Malaysia Airlines két éve eltûnt MH370-es járatából származik.

Darren Chester ausztrál közlekedési miniszter nyilatkozata szerint a nemrég Ausztráliába szállított roncsdarabokról készült nemzetközi szakértői jelentés megállapította, hogy mindkét darab megfelel a Malaysia Airlines Boeing-777-es típusú gépe bizonyos elemeinek.

Az elemzés arra a megállapításra jutott, hogy a roncsok szinte bizonyosan az MH370-esből valóak

- mondta Chester.

Az NBC amerikai tévécsatorna március elején, a mozambiki partoknál megtalált első roncsdarabról beszámolva, azt jelentette, hogy az a repülőgép hátsó vízszintes vezérsíkja lehet.

A két éve eltűnt maláj gép után intenzív kutatásokat folytattak Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánon, de tavaly júliusig semmilyen nyomot nem találtak az ügyben. Akkor azonban a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén partra sodródott egy roncsdarab, s francia szakértők azóta megállapították, hogy ez valóban a maláj géphez tartozott.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb talánya. A gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 239 emberrel a fedélzetén, amikor 2014. március 8-án, egy órával a felszállás után eltűnt. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták, az Ausztráliától nyugatra, az Indiai-óceánon hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?