KÜLFÖLD

Előbb látták el a kórházban a támadót, mint a súlyos sérüléseket szenvedő áldozatát

A februári eset tárgyalása ismét a felszínre hozta a már feledésbe merülni kezdő sérelmeket. Egy diszkóban támadt rá egy afgán migráns a biztonsági őrre, a kórházban mégis az ő könnyebb sérüléseit részesítették előnyben.
címkék:
  • Szerző: wm

A szeme alatti mély vágással szállítottak kórházba február első hetében egy biztonsági őrt a festői szépségű ausztriai Waidhofen an der Thayaban. A diszkó kidobóemberét egy 23 éves agán migráns támadta meg egy széttört sörösüveggel. Ugyanabba a kórházba szállították az elkövetőt is, akinek az üvegtől könnyebb sérülése keletkezett a kezén. Elsőként az agresszívan viselkedő, ordítozó afgán férfit hívták be a váróteremből, a szabad szemmel komolyabb sérüléseket szenvedő férfit váratták.

Amikor a biztonsági őr kérdőre vonta az orvost, ő csak annyit felelt, hogy ő dönt arról, hogy ki következik. A kidobó ezt követően még 40 percen keresztül várakozott. Az osztrák lapok szerint az afgán férfit azért dobták ki a szórakozóhelyről, mert nőket zaklatott. A támadásra már a parkolóban került sor, amikor az elkövető a földről felkapott egy sörösüveget, széttörte, majd rátámadt a kidobóra.

A hatóságoknak április közepén sikerült elkapniuk a tettest, akit azóta 3 év szabadság vesztére és hétezer euró kártérítésre ítélt az elsőfokú bíróság, vagyis a döntés még nem jogerős.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?