KÜLFÖLD

Elnöki ügy: Új munkát kapott az Obama-házaspár, milliárdosok lesznek

Alig pár hete vonult "nyugdíjba" az előző amerikai elnök, Barack Obama és felsége, Michelle, máris egy új feladaton dolgozhatnak. Papírra kell vetniük emlékeiket, ezért cserébe sok pénzt tehetnek majd zsebre.
  • Szerző: WM

Az Obama házaspárt állítólag a Penguin Random House nevű könyvkiadó kereste meg az elképesztő ajánlattal. Az egykori elnöknek és a first ladynek az lenne a feladata, hogy leírják az emlékeiket a nyolc éven át tartó kormányzásról. Barack és Michelle ezért  60 millió dollárt, mintegy 17,5 milliárd forintot kapna.

A cég vezetője, Markus Dohle elárulta: eddig soha nem látott mennyiségben gyártanák le a könyveket, és világszerte árulnák. A hatvanmillió dollár abszolút rekordnak számít, még soha nem kapott ekkora összeget egy amerikai elnök sem azért, hogy emlékeit papírra vesse.

A második legnagyobb fizetség korábban Bill Clintonnak járt, ő még 2004-ben keresett az írásával 15 millió dollárt. Barack Obama még nem nyilatkozott a könyvel kapcsolatban, de az idejébe valószínűleg bele fog férni az írás: már korábban kijelentette, hogy minél kevesebb politikai szerepet akar vállalni a jövőben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?