KÜLFÖLD

Elküldte a bíróságon a férfi a kirendelt védőjét, mert az egy nő volt

Nagy megrökönyödést keltett a lipcsei bíróságon az a tunéziai migráns, aki közölte, hogy nem kér az ügyvédnő segítségéből.
  • Szerző: wm

Drága ruhák, ékszerek és utazások.

Ezeknek a finanszírozása nem jelentett problémát egy tunéziai migránsnak, aki a "darkneten", vagyis az internet legsötétebb bugyraiban jutott hozzá áldozatai személyes adataihoz és velük együtt a bankszámláikhoz. Több tucat ember megkopasztása után tudták csak elkapni a hatóságok a 33 éves Bairem M.-et, akinek pere múlt pénteken kezdődött a lipcsei bíróságon.

A vádirat szerint legalább 1060 esetben vásárolhatott a legkülönfélébb dolgokat mások kontójára, ami jelentős kárral, összesen 85 ezer euróval, átszámítva 27 millió forinttal járt együtt. A tárgyalássorozat azonban hamar félbeszakadt, mert az észak-afrikai migráns  közölte, hogy neki nem felel meg a kirendelt ügyvédnő, muszlim hite ugyanis nem teszi lehetővé, hogy nő védje.

A bíróság elfogadta az érvelést, ezért a tárgyalást májusra halasztották, addig pedig keresnek mellé egy férfi ügyvédet.  Az időhúzás sem fog feltehetően segíteni a bevándorlón, akire a hatályos törvények szerint legalább négy évnyi börtön vár. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezt a forralt bor receptet mindenki elkéri!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?