KÜLFÖLD

Elképesztő összecsapások Párizsban tüntetők és rendőrök között - Fotók

Az Emmanuel Macron és a növekvő üzemanyagadó elleni tüntetések új fejezetbe léptek szombaton Franciaországban. A főváros leghíresebb utcáján polgárháborús állapotok alakultak ki. A kövekkel dobáló tüntetőket könnygázzal és vízágyúval próbálták oszlatni a rendőrök.
  • Szerző: wm

Szombaton országszerte 81 ezren vonultak utcára, ebből Párizsban nyolcezren tüntettek. A sárga mellényesek nevű demonstrálók közé azonban ezúttal már szélsőséges demonstrálók is keveredtek, akik percek alatt háborús állapotokat idéztek elő a rendőrökkel való véres összecsapások során.

A főváros leghíresebb sugárútján, a Champs-Élysées-n könnygázzal és vízágyúkkal oszlatták a kövekkel dobálózó tömeget. A nép dühét jól mutatja, hogy pár nap alatt összesen 300 ezer embert tudtak mozgósítani a sárga mellényesek. A szombati erőszakos tüntetésről készült képek arról tanúskodnak, hogy Párizs polgárháborús állapotok szélére sodródott, ahol a tüntetők csákányokkal verték fel az utcát, hogy minél nagyobb kövekkel tudják dobálni a rendfenntartókat.

A demonstrációban ismét többen megsérültek, köztük legalább két rendőrt kellett orvosi ellátásban részesíteni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?