KÜLFÖLD

Elképesztő ok miatt robbant ki a szomszédháború

Ugyan a karácsony a szeretet ünnepe, egy connecticuti kisváros lakói számára horrorisztikus időszak kezdődik ilyenkor minden évben, és csak angyali türelmüknek köszönhető, hogy nem fulladt még vérbe a december.
  • Szerző: Ripost

A Fairfieldben élő Halliwell család sportot űz abból, hogy a lehető legtöbb fényfüzérrel díszítse fel a házát és kertjét az adventi időszakban. Kezdetben ez még csak a környék lakóinak ízlését kezdte ki, majd egy idő után a szomszédok kénytelenek voltak vastagabb sötétítőket beszerezni – mostanra azonban az egész település élete fenekestül felfordult.

Halliwellék 18 éve állítják kihívások elé magukat, és a rekorddöntés idén sem maradt el: ezúttal 300 ezernél is több színes, villódzó égővel sikerült felépíteniük a „Roseville-i Csodavilágot”, amelyben a télapó és rénszarvas körül még kivilágított kisvonat is zötyög a kertben. A giccsparádé az utóbbi időkben már turistacélponttá vált, mindenhonnan érkeznek családok, hogy megnézzék Halliwellék alkotását – és megbénítsák Fairfield forgalmát.

A környező utcák lakói már többször is kérték Halliwelléket, hogy amennyiben továbbra is a tarka égővilágból akarnak meggazdagodni, akkor létesítsenek parkolót a látogatóknak, mert nem tűrik tovább, hogy minden kapubejáróban és előkertben autók álljanak. Mivel a „Csodavilág” sötétben mutat jól, a legtöbben este keresik fel az utcát, amelyben ilyenkor a szomszédok szerint elviselhetetlenné válik a zajszint. Ezért a lakosok petíciót indítottak, amelynek az a célja, hogy egy életre leszámoljanak Halliwellék hobbijával.

Gene, a családfő szerint elszomorítja őket szomszédjaik támadása. Bár már halálos fenyegetést is kapott, a férfi nem akar búcsút inteni kedvenc szokásának, és ígérete szerint még évek múlva is beborítja kertjét a villogó, sípoló fényinstallációkkal.

És ezeket olvastad már?