KÜLFÖLD

Elképesztő kiskapuk: Így jutott be a New York-i robbantó Amerikába

Donald Trump a hétfő reggeli New York-i terrorkísérlet kapcsán elmondta, hogy szigorítani kell a bevándorlás szabályain, és a terroristákra minden esetben halálbüntetést kell kiszabni.
címkék:
  • Szerző: WM

Alig telt el pár óra a New York-i terrortámadás-kísérlet óta, amikor Donald Trump elnök már arról beszélt, hogy milyen reformokat kellene hozni a bevándorlással kapcsolatban. Ezek szerint a beutazást szigorúbb feltételekhez kötnék, a családegyesítés lehetőségét szigorúbban ellenőriznék, a terroristákra pedig a legszigorúbb büntetés várhatna, ami gyakran a halálbüntetést jelentené - írja a Welt.

Az Egyesült Államok elnöke mihamarabb intézkedne, mivel kiderült, hogy a New Yorkban hétfő reggel robbantani akaró 27 éves Akayed Ullah is a családegyesítéssel jutott legálisan Bangladesből Amerikába, ahol egyébként taxisofőrként dolgozott. A hatóságok azt egyelőre nem tudták bizonyítani, hogy Ullah kapcsolatban állt volna az Iszlám Állammal, de az biztos, hogy a férfi a terrorszervezet propagandavideóit többször is megnézte az interneten.

Nyugat-Európában is széleskörű vita zajlik a migránsok családegyesítő lehetőségeiről. Németországban például ez volt az egyik olyan sarkalatos pont, ami miatt nem sikerült megállapodnia az úgynevezett Jamaica-koalíciónak. 

címkék: