KÜLFÖLD

Elképesztő, illegális bevándorlók a vécén zaklattak egy amerikai szenátort

Állampolgárságot követeltek a politikustól, aki csak könnyíteni szeretett volna magán két egyetemi előadás között.

Magukat aktivistának nevező illegális bevándorlók állampolgárságot követelve zaklatták Kyrsten Sinema szövetségi szenátort egy egyetem mosdójában – írja a Washington Post. A demokrata párti politikust azért nem vécézhetett nyugodtan, mert múlt héten a frakciójából egyedüliként nem szavazta meg a Joe Biden nevével fémjelzett „Build Back Better” elnevezésű törvénycsomagot, mely 3,5 billió dollár elköltését tenné lehetővé a kabinet számára, illetve jelentősen könnyítené az állampolgárság megszerzését az illegális bevándorlók számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szenátor zaklatásáról készült telefonos felvétel tanúsága szerint a politikust két egyetemista korú aktivista kóstolta be, akik közül egy beismerte az akció során, hogy illegálisan érkezett és tartózkodik Amerikába, de nagyon szeretné megkapni az állampolgárságot.

Kyrsten Sinema, aki tanárként is dolgozik, épp végzett egy előadással az Arizonai Állami Egyetemen, amikor az aktivisták letámadták a tanterem előtt. A politikus próbált nem tudomást venni az erőszakosan követelőző lányokról, akik még a mosdóra is követték őt.

„Ahogy megválasztottunk, úgy ki is tudunk rúgni téged a hivatalodból, ha nem támogatod azt, amit megígértél nekünk” – fenyegetőzött az egyik aktivista, miközben Sinema épp könnyített magán. Másikuk, aki Blanca néven mutatkozott be, egy személyes történettel próbált meg a politikus szívére hatni, amíg ő épp az egyik vécéfülkében tartózkodott:

„Hároméves koromban hoztak ide az Egyesült Államokba, és 2010-ben a nagyszüleimet kitoloncolták az S.B. 1070 törvény miatt. Én azért vagyok itt, mert határozottan úgy gondolom, hogy szükségünk van az állampolgársághoz vezető útra. A nagyapám két hete hunyt el, és nem tudtam elmenni Mexikóba, hogy meglátogassam, mert nem tudom megszerezni az állampolgárságot. (...) Több millió olyan ember van, aki nem rendelkezik okmányokkal, mint én, és akiknek ugyanez a történetük.”

Az erőszakoskodó aktivisták internetre feltöltött videóját meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadták az emberek. Volt, aki tapsikolt örömében „a bátor lányok” akcióját látva, a többség viszont úgy gondolja, hogy túl messzire mentek azzal, hogy a vécén zaklattak egy prominens politikust, mert nem az ő igényeiknek megfelelően szavazott a szövetségi törvényhozásban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?