KÜLFÖLD

Elképesztő fejlemény az eltűnt maláj gép ügyében, mégis van remény?

Úgy tûnik, mégis van rá esély, hogy megtalálják a 4 évvel ezelőtt eltûnt utasszállító roncsait!
  • Szerző: Doris

Újabb remény csillant fel, hogy 4 éve tartó intenzív kutatás után végre sikerült megtalálni annak a maláj utasszállítónak a roncsait, ami még 2014 márciusában tűnt el nyomtalanul, 227 utassal és 12 fős legénységgel a fedélzetén.

Bár tegnap kiderült, hogy a Google Maps segítségével talált gépmaradvány valószínűleg egy, a vietnami háborúban használt harci repülőé, most egy újabb nyomot találtak, amiről azt állítják, hogy jó eséllyel a maláj gép - írja a Daily Star.

A felfedezés az Inmarsat nevű műholdas cég érdeme, akik tüzetesen feltérképezték a köddé vált gép lehetséges repülési útvonalait, egy speciális eljárást bevetve. Rájöttek, hogy március 9-én, éjfél után 11 perccel (órákkal azután, hogy a repülő felszállt Kuala Lumpurból), a pilóta Kambodzsa felé kanyarodott.

Ez pedig ismét reményt adhat az elhivatott szakértőnek, Ian Wilsonnak, aki felfedezte a Google Maps-en a roncsot, méghozzá a kambodzsai dzsungelben!

"Először azt hittem, hogy a gép a tengerbe zuhant, de aztán rájöttem, hogy van egy északi és egy déli repülési folyosó is. Az északi Kína déli részéről Üzbegisztánig tart, a déli pedig az Indiai-óceán felett található. Biztos vagyok benne, hogy a gép a kettő közül valamelyikben tűnt el"

- jelentette ki Wilson, akinek állításával az Inmarsat is egyetért.

Persze az sem kizárt, hogy ez csak egy újabb spekuláció, és a roncsok talán soha nem kerülnek elő.

 

És ezeket olvastad már?