KÜLFÖLD

Elképesztő dolog történt a férfi nyelvével, kiakadtak a nők

Nem várt következménye lett egy családon belüli vitának. Csakhogy a bíróság máshogy látja a helyzetet, mint a lakók.
  • Szerző: Ripost

Nara Walker egy Brisbane-i bárban ismerkedett meg egy francia fiúval, akivel aztán össze is házasodtak és Izlandra költöztek. Kapcsolatuk azonban nem volt felhőtlen, a férfi ugyanis testileg és lelkileg is bántalmazta, sőt be is drogozta a lányt - írja a 9news.com.au. A családon belüli vita egy alkalommal annyira elfajult, hogy Nara Walker kiharapott egy 2,8 centis darabot a férje nyelvéből. Állítása szerint önvédelemből tette, de az izlandi bíróságok nem így látták, hiába volt erőszakos korábban a férj, ezt nem vizsgálták, csak a feleséget ítélték 18 hónapos börtönre.

Ez az eset nagyon feldühítette az izlandi nőket. 21 ezren írták alá a nők védelméről szóló petíciót és 30 millió forintot gyűjtöttek össze a nő jogi költségeire.

Mivel a Legfelsőbb Bíróság sem változtatta meg az ítéletet, Nara Walker február végén börtönbe vonult. Az izlandi asszonyok ezért tüntetést szerveztek a női börtön elé Nara bevonulásakor, mert az izlandi igazságszolgáltatási rendszerből teljesen hiányoznak a nők és a női hangok értői.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?