KÜLFÖLD

Elképesztő bűncselekményre használtak fel egy profi drónt

Egyre többen vásárolnak drónokat maguknak, hogy fentről fotózhassák a gyönyörû tájakat. De tőlünk keletre a leleményesebb bûnözők is használják a repkedő masinákat, ráadásul nemcsak fotózásra, hanem bûncselekmények elkövetésére is felhasználják őket.
  • Szerző: Ripost

Egyre leleményesebben módszerekkel csempésznek be különböző tárgyakat a börtönökbe, tőlünk keletebbre. Ahogy korábban beszámolt róla a %%, volt, aki édességnek álcázta a csempészárut, de van, aki ennél vakmerőbb módon akart a börtönbe juttatni különböző tárgyakat.

Most egy orosz férfi bukott le néhány nappal ezelőtt. Drónjával mobiltelefonokat akart becsempészni egy börtönbe. A telefonokat először gondosan becsomagolta mosogatórongyokba és szivacsokba, majd a drónnal a börtön területére repült, hogy ott lepottyantsa az illegális tárgyakat. A gondos csomagolásnak köszönhetően a telefonok túlélték a többméteres repülést.

A férfit az autójában kapták rajta a bűncselekményen. A kocsiban rengeteg mobiltelefont és egy másik drónt is találtak a rendőrök – számolt be az esetről az English Russia.

Fotók: English Russia

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?