KÜLFÖLD

Elitkommandó védi Harry herceget és szerelmét

A világ jelentős részét izgalomban tartja a hercegi szerelmespár közelgő esküvője - emiatt azonban a biztonsági ellenőrzések szintjét is fokozni kell.
  • Szerző: KF

Harry herceg május 19-én vezeti oltár elé a Windsor-kastélyban amerikai szerelmét, Meghan Markle-t. A párt életük nagy napján 30 elit katona, a Különleges Légi Szolgálat (Special Air Service, SAS) legjobbjai fogják védeni. A SAS a brit haderő legerősebb alakulata, tagjai –állításuk szerint – akár az életüket is feláldoznák a királyi családért.

 

A kiválasztott katonák korábban Irakban vagy éppen Afganisztánban teljesítettek szolgálatot, és már a további együttműködés részleteiről egyeztetnek. A kommandósok ugyanis az esküvő után is védeni fogják Harry-t és Meghant, de még nem rögzítették, naponta hány ember őrködik majd a pár biztonsága felett.

A tervek szerint az esküvő alatt mesterlövészeket helyeznek el a kastély tetején, akiket a legmodernebb felszereléssel látnak el. A rangos vendégeket szintén felfegyverzett és álruhás rendőrök, illetve katonák védik majd.

A fokozott biztonsági intézkedések azért is szükségesek, mert az iszlamista terroristák számára kifejezetten vonzó lehet a több nemzetközi vezetőt is a vendégek sorában tudó, nagy figyelmet kiváltó esemény – ilyeneken szeretnek terrortámadást végrehajtani. Harry herceget ráadásul többször is megfenyegette az Iszlám Állam, mivel Afganisztánban töltötte katonaéveit.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?