KÜLFÖLD

Életveszélyes strandok Máltán: itt nyelte el a tenger a magyar fiút

A helyi Vöröskereszt veszélyre figyelmeztette a turistákat, négy strandot is életveszélyessé nyilvánítottak. Egy 17 éves lajosmizsei fiú az öccsével úszott a tengerben csütörtök este, de már nem jutott vissza a partra.

Ahogy a %% is beszámolt róla, elnyelt a tenger egy 17 éves lajosmizsei fiút Máltán a múlt héten. A hozzátartozók csütörtök este tettek bejelentést a fiú eltűnéséről. Aznap éjszaka helikopterekkel indultak a magyar fiú keresésére, de a viharos tenger miatt feladták a kutatást.

Azóta sem bukkantak a magyar fiú nyomára

Később újraindult a keresés, de hiába, nem került elő a holttest. A %% információi szerint a fiú a rossz idő ellenére indult az öccsével úszni a máltai Ghar Gawqla strandról. Ezen a magyarok által is közkedvelt részen még napos, nyugodt időben is

gyakoriak a többméteres hullámok,

így még szélcsendben is csak tapasztalt úszóknak javasolják a fürdőzést.

Ghar Qawqla in the Storm!

A 17 éves fiú eltűnése után a Máltai Vöröskereszt veszélyre figyelmeztette a strandolókat a július közepén szokásos óriási hullámok és áramlatok miatt. Négy máltai strandot, a Golden Bay-t, a Ghajn Tuffieha-t, a Fond Ghadir Sliema-t és a Bugibba-t nyilvánítottak veszélyessé. A szigeteket elérő vihar miatt minden tengerpartra dupla vörös riasztás volt érvényben a hétvégén:

azt tanácsolták, senki ne menjen a vízbe, ahova ilyenkor a vízimentők sem kötelesek bemenni a fürdőzők után

- írták a közleményben. Azóta ezt feloldották, már csupán egyetlen strandon, a Ghajn Tuffiehán van érvényben dupla vörös  riasztás a máltai Vöröskereszt Facebook-oldala  szerint.

A tengerbe veszett fiatal fiú édesanyja egy hozzászólásban köszönte meg a sok támogatást és az együttérző üzeneteket. Mint írta, a fájdalmán túl az egyetlen vigasz, hogy legalább az egyik fia élve megúszta a történteket.

Habár a tenger elvitte az egyik fiamat, a másikat hagyta menekülni

- fogalmazott az édesanya, aki a hét elején már gyászos feketére cserélte a Facebookon a profilképét.

És ezeket olvastad már?