KÜLFÖLD

Életveszélyes kihívás terjed a fiatalok között: már több súlyos baleset is történt

Újabb eszement, életveszélyes dologra próbálják rávenni a fiatalokat a közösségi médiában.
  • Szerző: Ripost

Újabb, „koponyatörő” kihívás terjed a fiatalok között a közösségi médiában. Most a TikTok figyelmeztet, hogy senki ne tegyen eleget a kihívásnak.

Ranfitrend 01

Fotó: Pixabay.com

A lényege, hogy megkérnek valakit, ugorjon fel a levegőbe, majd kirúgják alóla a lábát. A váratlan behatás következtében az illető hátraesik és beveri a fejét. Nem meglepő módon a „mutatvány” komoly sérülésekhez vezet.

A BBC információi szerint az Egyesült Királyságban egy lányt súlyos gerincsérüléssel szállítottak kórházba a durva tréfa miatt. De hasonló eseteket jelentettek már az USA-ból is, ahol két gyereket bántalmazással vádolnak a kihívás miatt.

Ne csinálj, ne utánozz veszélyes kihívásokat és ne is bátoríts rá senkit, mert sérüléskehez vezethetnek. Az ilyen tartalmakat folyamatosan eltávolítjuk a felületről, mivel ezek ellenkeznek a Felhasználói Szabályzattal

– figyelmeztet a TikTok. A kihívás valóban életveszélyes, és egyáltalán nem vicces, tette hozzá a platform. Senki nem akarhatja, hogy családtagja vagy barátai megsérüljenek... – írta a dazeddigital.com.

És ezeket olvastad már?