KÜLFÖLD

Életveszély Velencében! Kis híján robbantott négy koszovói

Elsőként a magyar turisták által is látogatott Rialto hídon helyeztek volna el pokolgépet. A kommandósok az utolsó pillanatban léptek közbe...
  • Szerző: SZM

“Mindenkit megölök a Rialto hídon, és a paradicsomba jutok” – ezzel a címmel jelent meg írás és egy rövid videó az IlPopulista oldalán. A Rialto Velence leghíresebb kis hídja, amelyen apró aranytárgyakat árusító üzletek is vannak és amelyen a nyári szezonban magyar turisták tízezrei is átsétálnak.

Az idézet a robbantásra készülő négy koszovói migráns egyikétől származik, akit a hétvégén kaptak el olasz kommandósok. A férfiak napközben pincérként dolgoztak Velence különböző éttermeiben, de ez egyáltalán nem akadályozta meg őket abban, hogy merényletet tervezzenek.

Magukat képezték ki, “szakirodalmat” olvastak, szélsőségesek videóit tanulmányozták, rendszeresen edzettek. Habár nem volt közük az Iszlám Államhoz, de hittek abban, hogy a paradicsomba kerülhetnek.

Az olasz rendőrség azonban lehallgatta a mobiljaikat, így még idejében közbe tudott lépni. Számos dokumentumot, számítógépet, merevlemezeket foglaltak le a 25 illetve 26 éves férfiaktól, akiknek a részletes kihallgatása ezekben a napokban kezdődött meg.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?