KÜLFÖLD

Életveszély, égő fatörzseket dobálnak a kamionok elé

Még egy év sem telt el azóta, amióta a francia rendőrök felszámolták a calais-i illegális migránstábort. Az egész mit sem ért, hiszen már most minden ugyanolyan, mint tavaly.
címkék:
  • Szerző: WM

Ismét áldatlan állapotokról számolnak be azok a kamionosok, akik Calais-nál akarnak átjutni Franciaországból Nagy-Britanniába. A határátkelő közelében ugyanis a jó idő beköszöntével ismét rengeteg migráns vert tábort. Az Angliába vágyó illegális bevándorlók folyamatosan fenyegetik a sofőröket, sokszor pedig égő fatörzseket dobálnak az út közepére. Ezzel próbálják ugyanis eltorlaszolni az utat, hogy a kamionosoknak meg kelljen állni, ezalatt pedig ők elbújnak a teherautók rakterében.

Tavaly év végén tehát hiába számolta fel a francia rendőrség a calais-i illegális migránstábort, egy év sem telt el, és minden ugyanolyan, mint volt. Az emberek többsége nem érti, hogy a francia hatóságok miért nem tesznek semmit. Az ellenzék azt követeli, hogy azonnali hatállyal tegyék biztonságossá a környéket. Ez azonban nem olyan egyszerű, mivel ha sikerül is elküldeni onnan a migránsokat, pár órán belül ismét feltűnnek.

A kamionosoknak pedig továbbra is tűrniük kell a rongálást, fenyegetőzést és szitkozódást. 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?