KÜLFÖLD

Életveszély a magyarok kedvenc nyaralóhelyén, menekítik az embereket

Több ezer embert menekítettek biztonságos területre, miután a lángok az erdőről átterjedtek a városokra is - a tüzet nagyon nehéz lesz megfékezni.
  • Szerző: Ripost

Erdőtűz fenyegeti az Athénhoz közeli görög nyaralóhelyeket. A Kalamosz környékén tartózkodó több ezer embert a hatóságok hétfő reggel kimenekítették.

A hatóságok hangosbemondókon, rádión és tévén keresztül is sürgették a lakókat és nyaralókat, hogy keressenek menedéket. A város kedvelt üdülőhely, az athéniak is itt szoktak pihenni. A térségben több útszakaszt le kellett zárni, és kiürítettek két nyári táborhelyet is. Az erős szél miatt a lángok gyorsan terjednek.

A polgári védelmi ügynökség vezetője, Jannisz Kapakisz azt mondta, hogy az erdőtüzet nem lesz könnyű megfékezni. Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a Twitteren kérte meg a rendvédelmi szerveket, hogy segítsék a tűzoltókat az oltásban, mert ők már minden emberüket bevetették.

A lángok eddig több tucat házat emésztettek fel, de halálos áldozatokról még nem érkezett hír.

Szombaton Görögország nyugati részén is gondot jelentett a bozóttűz. A hatóságok szerint az ismert turistaparadicsomban, Zákinthoszon szándékos gyújtogatás történt, ugyanis péntek óta 11 tűzesetről érkezett hír a sziget különböző részeiből.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?