KÜLFÖLD

Életünk legszörnyűbb háborújával riogat az amerikai védelmi miniszter

Az Egyesült Államok védelmi miniszterre úgy véli, hogy katasztrofális következménye lenne, ha háborút indítanának Észak-Korea ellen.
  • Szerző: WM

Bár egyre több jel mutat arra, hogy lassan elkerülhetetlen lesz az észak-koreai diktatúra ellen indított háború, James Mattis amerikai védelmi miniszter azonban óvatosságra int. Ez lenne a legszörnyűbb konfliktus, amit emberemlékezet óta láttunk. Mattis ugyanis arra hívja fel a figyelmet, hogy az észak-koreai rezsim szomszédságában van a világ egyik legsűrűbben lakott metropolisza. A dél-koreai fővárosban, Szöulban tízmillió ember él, így egy észak-koreai rakétatámadás szinte biztosan emberek százezreivel, de lehetséges, hogy millióival is végezne.

A védelmi miniszter hozzátette, hogy bár a déli szomszéd van a legnagyobb veszélyben, de a Kim Dzsongun vezette ország az egész térségre fenyegetést jelent, még Kínára és Oroszországra is.

James Mattis azt javasolja, hogy minden erőfeszítéssel dolgozzanak azon, hogy diplomáciai úton sikerüljön rendezni a konfliktust.   

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?