KÜLFÖLD

Elégedetlen volt a koszttal a három emberrel végző szudáni migráns

Alig pár nap telt el a három halálos áldozattal járó readingi terrortámadás után, amikor Glasgów-ban újabb három ember vesztette életét egy késeléses merénylet során. Az elkövetőtől kiderült, hogy egy szudáni migráns volt.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Múlt pénteken szirénázó rendőr- és mentőautók lepték el a glasgow-i Park Inn hotel környékét. Egy segélyhívás szerint ugyanis egy férfi több embert is megkéselt. A támadás során három ember vesztette életét, többen súlyosan megsérültek, az elkövetőt pedig a rendőrök agyonlőtték. Sokan azt hitték, hogy újabb iszlamista indíttatású terrortámadás történt, ám a hatóságok később a merénylet lehetőségét kizárták.

Késes támadás rázta meg múlt pénteken a skót fővárost.
Fotó: AFP PHOTO /Milroy1717

A brit sajtóban megjelent információk szerint a koronavírus-járvány miatt a szállodák nem fogadnak vendégeket, így ebben a hotelben is menedékkérők laktak a késeléses támadás idején. A szudáni elkövető állítólag pár nappal korábban fenyegetni kezdte a szálloda dolgozóit, mivel nem volt megelégedve a koszttal. A barátainak többször is arra panaszkodott, hogy nagyon éhes. A Park Inn hotelben élő másik bevándorló azt mesélte a helyi sajtónak, hogy elvették a járvány alatt az államtól kapott zsebpénzüket, amiből ételt vettek, és úgy döntöttek az illetékesek, hogy háromszori étkezést biztosítanak a migránsok számára naponta.

Ám egyes beszámolók szerint minden nap sajtos makaróni került az asztalra, ami kulturális szempontból nem volt számukra elfogadható.

címkék:
És ezeket olvastad már?