KÜLFÖLD

Elárasztották Olaszországot a nemi erőszakot elkövető migránsok

Az olasz belügyminisztérium közreadott egy statisztikát, ami arról tanúskodik, hogy az országban elkövetett nemi erőszakos ügyek elkövetőinek 42 százaléka bevándorló. Az adatok pedig állítólag évről évre tovább romlanak.
  • Szerző: WM

A jelentés arra is rámutat, hogy az olasz nők inkább enyhébb szexuális zaklatások áldozatai, míg nagyrészt a komolyabb, erőszakosabb esetekben az áldozat külföldi. Az il Giornale nevű olasz lap is beszámolt a minisztérium statisztikájáról, és rögtön fel is sorolt pár esetet, amely az elmúlt időszakban sokkolta az olasz közvéleményt. A múlt hét elején egy 17 éves lány jelentkezett a nápolyi rendőrségen, ahol nemi erőszak áldozataként tett feljelentést. A fiatal nő közölte, hogy egy férfi követni kezdte, majd arra kényszerítette, hogy szálljon be az autójába, végül egy kihalt részen megerőszakolta. A hatóságok szerint az elkövető egy nem az Európai Unióból származó bevándorló.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Taha Jawashi / AFP

Márciusban egy ötfős marokkói és albán migránsokból álló banda erőszakolt meg csoportosan egy nőt, idén októberben pedig szintén marokkói migránsok erőszakoltak meg egy 15 éves lányt.

Mindkét esetben droggal kábították el az áldozatukat az elkövetők. De például múlt héten kezdődött el a pere azoknak az afrikai migránsok is, akik egy 16 éves lányt drogoztak be, majd erőszakoltak meg Rómában. Az áldozatot ráadásul túladagolták a drogokkal, amibe aztán bele is halt.

Már tavaly augusztusban is nagy felháborodást keltett egy minisztériumi jelentés. Akkor arról számoltak be, hogy a bűncselekmények harmadát bevándorló követi el az országban, pedig a teljes népesség csupán nyolc százalékát teszik ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?