KÜLFÖLD

Eladta 3 éves kislányát az anya, hogy kifizesse az adósságait

Egy elkeseredett afgán anya szíve rettenetesen fáj, miután hároméves lányát kénytelen volt eladni egy boltosnak a felhalmozódott adósságai miatt.
  • Szerző: Ripost

Egy kétségbeesett afgán anyuka elmondása szerint kénytelen volt eladni hároméves kislányát, hogy családja ne haljon éhen. Jelenleg attól tart, hogy legközelebb el kell adnia 3 hónapos kisbabáját is, ha nem tud élelmiszert venni maguknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

A nő rengeteg adósságot halmozott fel egy boltban, hogy családjának legyen mit ennie. A cég tulajdonosa figyelmeztette, hogy börtönbe kerül, ha nem tudja visszafizetni neki a pénzt, így annak érdekében, hogy fedezze a számlákat, a család vonakodva, de beleegyezett, hogy elcserélik a lányt a pénz értékében. Így megegyeztek, hogy a 3 éves Zakereh idővel hozzámegy a boltos négyéves fiához, Zabiuallah-hoz. A megállapodásban szerepelt az is, hogy amikor már Zakereh idősebb lesz, a boltos átveszi a gondozását.

„Nem örülök, hogy ezt megtettem, de nem volt mit ennünk vagy innunk. Attól félek, ha ez így folytatódik, le kell mondanom a három hónapos gyermekemről is„ – mondta 25 éves anyuka.

A szomszédjuk szerint sok család folyamodott gyermekházassághoz, mivel Afganisztánban családok milliói küzdenek szegénységgel a tálib hatalomátvétel után – írja a Daily Star.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?